
[themecolor]Çalışmayan Hanımların İmajı Var mıdır?[/themecolor]
Sadece ünlü simaların imaj peşinde olduğunu düşünmeyin… İmajı bir tür ‘kişiyi, başkalarına doğru yansıtma’ olarak görmek gerekir. Ev kadını tabirini aslında hoş bulmadığım için, çalışmayan hanımlar dediğimiz ( biz ev işi yapmıyor muyuz demeyin sakın. Ev işlerini yapmak tüm hanımların işi.) kişilerinde kişisel imajı bulunmaktadır. Tertemiz, düzenli bir ev, beyazları öndeki ipe asılmış çamaşırları ile verilmek istenen mesaj nedir? Evin düzenliğine, çeşit çeşit yapılan kekler, kurabiyelerin güzelliğine karşılık, her yıl artan kiloları, eşini karşılarken düzensiz giyimi ve bakımsız görünümü ile tezat teşkil eden bu hanımlardan çevrenizde yok mu? Ya da sokakta yürürken bile çalışmayan hanım oldukları anlaşılmıyor mu?
Gazeteleri magazin sayfalar dışında takip etmiyorsa, okumuyorsa, Dünya’da neler olduğu ilgisini çekmiyorsa, çalışmayan hanımların çağın gereklerine uygun kendilerini sunuşları bazen yetersiz kalmaktadır. Arkadaşları ile belirli günlerde yaptıkları börekli, çörekli toplantılar ise genelde, ikramların değerlendirilmesinin ve dedikodunun dışına çıkmamaktadır.
Bazı çalışmayan hanımlar dedikodu ve magazin ağırlıklı programları izlemeyi tercih ederken, ülke ekonomisi, dış politika vb konulara ilgisiz kalarak aslında zamanın gerisine düşmektedirler. Zaman içinde eşleri, çocukları kültür olarak ilerlerken kendileri geri kalmaktadır. Sosyal olarak herhangi bir kurs, etkinlik vb katılımı da yok ise, kültür farklılığı aile içi anlaşmazlığa dönüşebilir. Hanımın düşüncelerine saygı azalır, istekleri itibar görmez. Halbuki eğitim herkes için, her yaşta ve süreklidir.
Kim kim ile berabermiş, kimin kocası karısını aldatmış, kim evine yeni eşya almış gibi gereksiz ve cehaletin göstergesi konularla ilgilenmek yerine sanat, belgesel, haber, tartışma, ekonomi içerikli konulara eğilmesi imajını, saygınlığını olumlu etkileyecektir.
‘Çocuklarla ilgilenmekten başka bir şey yapacak zamanım yok’ diyen hanım mazeret üretmektedir. Gezmek veya kuaföre gitmek için zaman bulan insan okumaya da zaman bulabilir.
Çalışmayan hanımların gerek aile içi gerek ise sosyal hayatta imajlarını ‘ev işinden başka şeyden anlamazdan öteye götürmeleri aile saadetlerini arttırır. Üstelik sosyal etkinliklere katılmak hanımında mutluluğunu arttıracağı için, bu mutluluk çevresine yansıyacaktır.